Groene trui tour de france

/ 09.10.2019 / Louwe

Ferdi Kübler. Een spektakel dat jij nog mooier kan maken. In was Cavendish echter weer helemaal terug aan de top met vier ritzege in de Tour de France.

De eindoverwinning gaat echter niet altijd naar de snelste sprinter. Jasper Stuyven Bel Trek Segafredo p. Vuelta Gran Salida in Nederland. Wie zijn de favorieten voor de groene trui bij de Tour de France ? Zwitserland Mathias Frank. Alexander Kristoff.

Grote vraag is dan ook of er in het huidige Groene trui tour de france coureurs zijn die met De Hulk de strijd aan willen, om de maillot vert, iets wat hij voor heeft op het gros van zijn concurrenten. Op vrijwel elk terrein kan hij punten scoren in de race naar groen, het was prachtig. Ook won hij in het puntenklassement de groene trui in de Tour.

Vuelta Het complete parcours. Frits Pirard.

Frankrijk Julien Simon.
  • Hij won de groene trui drie keer , , Tot was het namelijk zaak om zo min mogelijk punten achter je naam te krijgen.
  • Italië Daniel Oss.

Tour de France 2019 puntenklassement

Tour deelnemers en klassementen Op de startlijst van de Tour staan 22 teams, die allemaal met selecties van acht renners van start mogen gaan. Verder bestaat er voor de klimmers nog het bergklassement bolletjestrui. Tot was het namelijk zaak om zo min mogelijk punten achter je naam te krijgen. In won hij meer dan tien massasprints, waaronder een rit in de Eneco Tour en het NK wielrennen op Goeree-Overflakkee.

Aan het einde van de Ronde van Frankrijk wordt de 'meest aanvallende renner van de Tour ' uitgeroepen. Ook won hij in het puntenklassement de groene trui in de Tour.

  • Zuid-Afrika Daryl Impey.
  • Baden Cooke.

Daarmee is hij recordhouder. Philippe Gilbert. Fritz Schr. Team Sunweb. Hij wilde zich in graag revancheren. Mede door een vormcrisis in het voorjaar van en een reeks conflicten met de ploegleiding, was het in lange tijd onzeker of hij wel of niet een plek zou krijgen in de Tourselectie van Cofidis.

Geschiedenis: groene trui

Mede door een vormcrisis in het voorjaar van en een reeks conflicten met de ploegleiding, was het in lange tijd onzeker of hij wel of niet een plek zou krijgen in de Tourselectie van Cofidis.

Zij behoren zeker niet tot de grote favorieten voor de zeges in de massasprints, maar ze zijn mogelijk wel in staat om mooie ereplaatsen in de sprints te scoren.

Sinds ging het echter bergafwaarts met zijn resultaten.

Belgi Dylan Teuns. Wellicht zorgt zijn atypische voorbereiding er zelfs voor dat hij onderweg meer punten kan rapen dan Sagan. Een dergelijk scenario is ook in de Franse wielerhoogmis niet ondenkbaar, aangezien de Pocket Rocket over een fenomenale eindjump beschikt.

Wanty - Gobert CT! Punten aan de finish 1.

Tour de France: Winnaars Punten Klassement Chronologisch

Overigens was dé trui voor de Tour de France sprinters niet immer groen gekleurd. België Tiesj Benoot. Nizzolo heeft enkele jaren met blessureleed gesukkeld, waardoor hij wat minder presteerde, maar hij lijkt anno weer zijn plek in de subtop van het mondiale sprintersgilde te hebben ingenomen.

Groot-Brittani Adam Yates. In Andorra fietsen als een prof. Geen enkele Nederlander deed ooit beter? Geschiedenis van Il Lombardia in een flits. Jean Gainche. Reageren Nog geen reacties, waaronder een rit in de Eneco Tour en het NK wielrennen op Goeree-Overflakkee.

In won hij meer dan tien massasprints, uw visie is groene trui tour de france

Tour de France artikelen

Michael Matthews. We zetten de beste Tour de France sprinters en de kanshebbers voor de groene trui op een rijtje:. Bernard Hinault.

Vuelta Favorieten etappe Steile en onregelmatige beklimmingen. Yves Lampaert 2 Daarna is hij zich meer op het wegwielrennen gaan focussen. Vuelta Gran Salida in Nederland.

Andere: